Uw input:

Doet u mee?

Kunt u zich vinden in onze ambities en levert u een bijdrage aan de economische ontwikkeling van Almere? Informeer ons dan over uw nieuws of project!

Duurzaam Almere

AlgaSpring gaat algen kweken in Almere

De EDBA investeert middels een lening in een nieuw bedrijf dat algen kweekt, ook wel 'het groene goud' genoemd. Het bedrijf zal heeft de samenwerking gezocht met een tuinder in het kassengebied in De Vaart. In plaats van rozen komen er nu algen in de kas.

AlgaSpring wil haar systeem van algenkweek uitbreiden. De algen die worden geproduceerd worden in eerste instantie als nat of gedroogd product afgezet in met name de diervoederindustrie. De productontwikkeling in de personal care is gestart. De deelname van AlgaSpring in het GAIA project (TNO bioraffinage) leidt naar verwachting tot hogere afzetvolumes tegen minimaal dezelfde verkoopprijs voor de geproduceerde micro algen. Na de uitontwikkeling van het kweekproces wordt het kweeksysteem – nannotechnology – bij andere glastuinbouwers gerealiseerd. Zij produceren dan zelf en leveren de algen tegen een passende vergoeding aan AlgaSpring. AlgaSpring houdt hiermee grip op de kwaliteit en op de markt (in- en verkoop). Het bedrijf wil uitbreiden in Almere en heeft gesprekken met glastuinbouwers in De Vaart die dit aantrekkelijk vinden als nieuwe bedrijfsactiviteit.  

Meer informatie: www.algaspring.com